dinsdag 25 maart 2014

What If Money Was No Object ?

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het afsluit met een belofte aan roem en beloning voor iets waar dat een onrealistische verwachting is. Waarom niet gewoon genoegen nemen dat je best heerlijk kunt paardrijden en er echt goed in kunt worden, zonder daar ooit iets financieel voor terug te zien?

  Wat is er slecht aan ernaast nog een baantje hebben dat je iets minder leuk vind maar waar je wel je hobby mee kunt betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die professor heeft makkelijk praten met zijn vaste aanstelling aan de universiteit. Die hoeft zich geen zorgen te maken of hij de hypotheek, de zorgverzekering en de boodschappen kan betalen. Maar is hij de beste raadgever voor studenten die niet de luxe van een vast inkomen genieten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hou er rekening mee dat de professor daar ook op die functie zit omdat hij van z'n vak houdt. Dat is de kunst van wetenschappelijk studeren: Liefde hebben voor je vak, niet voor geld.

   Verwijderen
 4. Ik ben de kind van een bijstandmoeder, we hadden in mijn jeugd weinig/geen geld voor uitgebreide buitenlandse vakanties, dure kleding e.d. toch had ik een gelukkige jeugd met veel liefde.
  Toen ik eindelijk uitwonend student was (toen ook via een lening) kreeg ik al wat meer geld en kon ik op mijn 20ste voor het eerst naar het buitenland. Toen ik daarna ging werken kreeg ik voor het eerst geld. En hoe! Ik was goed in een aantal zaken en voordat ik het wist reed ik in een BMW, had 4x modaal en had een persoonlijke secretaresse, een werkweek van 60 uur en veel stress. Op mijn 35-ste heb ik het roer om gegooid en ben voor me zelf begonnen. Ik werk nu al 15 jaar voor mezelf, eerst vond ik het ene leuk om mijn geld te verdienen toen het andere, een mens kan nogal veranderen in de tijd! Mijn basis is altijd geweest minimaal 2x modaal verdienen zodat ik goed kon eten, drinken en wonen en doen wat ik wilde, en dat is gelukt. Met veel persoonlijke vrijheid voor hobby's (tekenen, zingen, animatie film), studies en werk inrichting. Ook dus zonder een echte Master ergens in te zijn of 4x modaal of meer te verdienen.
  Is het makkelijk? Nee niet altijd. Er zijn tegenslagen en verassingen. Soms gaat het super leuk en goed en soms heb ik een mindere dag. Maar gemiddeld genomen ben ik erg gelukkig met werk en hobby's.

  BeantwoordenVerwijderen